Pagina's

vrijdag 28 augustus 2009

een ervaring rijker

Na maanden naar uit te hebben gekeken was afgelopen weekend het camp van royallemon. Metname sinds trienco was thuis komen te zitten heb ik hier heel erg naar uitgekeken. Eindelijk een stukje afleiding eindelijk een momentje voor mij zelf.


Vanaf donderdag stonden mijn ouders al op de camping bij de boer. Reuze leuk voor ids die zich daar prima vermaakte. Vrijdag was ik gelukkig vrij en dat was ook wel hard nodig. Ik had nog geen tas gepakt, de was moest nog weggewerkt worden en de laatste puntjes op de i moesten nog gezet worden. Uiteindelijk ben ik om een uurtje of 15.00 uur weggereden uit nieuwehorne om mirjam op te pikken in drachten. We hadden een voorspoedige reis naar schaijck en hadden al gauw lol voor 10.

maar een ding heb ik naar al die campen toch nog steeds niet geleerd of ben ik gewoon een beetje eigenwijs, de maandags vrij te nemen. Ik weet niet hoe ik maandag heb overleefd (30 pers lunch- 30 pers counter) maar ik ben thuis gekomen en lag om 15.00 in mijn bed. Toen ging het al snel bergafwaarts. In de nacht begon ook de diaree. Conclusie nu 5 dagen later. Nog steeds aan de diaree. Ik voel mij zelf een vaatdoekje en een hele ervaring wijzer. Ik ben geen doktor mens maar op aandringen van mijn vader toch maar contact opgenomen met de huisarts. Metname gezien het feit dat ik al een keer tijdens mijn nachtelijke wc bezoekjes op de grond was beland. Uiteindelijk is donderdag mijn ontlasting opgestuurd naar het lab en zal het worden onderzocht op de beruchte bacterien.

Ik werk al jaren in de horeca, ik heb de boeken boven liggen waarin de gevolgen van diverse bacterien worden beschreven, maar moet ik heel eerlijk zijn dit altijd met een korreltje zout genomen. Ja ik neem de juiste hygiene maatregelen. Ik serveer eet geen rauwe kip en dat zelfde geld ook voor ei. Verhitten boven de 75 graden. Maar deze week ben ik toch even met beide benen op de grond gezet en moet ik concluderen dit gun ik mijn gasten en mijn gezin zeker niet. Ik denk dat ik nog serkuurder ga worden, toch ook maar thuis stickeren.

De uitslag is aankomende dinsdag. tot die tijd heb ik geen medicijnen en moet ik het gewoon accepteren en doorgaan waarmee ik bezig ben. Mijn gemak houden. Veel drinken en het over mij heen laten komen. Voor de mensen die mij een beetje kennen weten hoe moeilijk het voor mij is om stil te zitten laat staan in bed te blijven.

Ik hoop jullie snel mijn camp projectje te laten zien want hij is ontzettend leuk geworden


tot snel

Corinne

donderdag 13 augustus 2009

silly werkbeschrijving





Ik vind ze persoonlijk erg leuk geworden. Ik heb er een complete werkbeschrijving van gemaakt voor de silhouette voor de liefhebbers

tot snel

Corinne

online crop royallemon

Ik heb weer een layout gemaakt n.a.v een schets voor royallemon. dit is mijn resultaat





tot snel

Corinne

maandag 10 augustus 2009

Kippetje

Een van de creaties in het nieuwe boek van tilda is deze kip.





tot snel

Corinne

zondag 9 augustus 2009

online crop

Afgelopen zaterdag heb ik voor het eerste een online crop bij royallemon georganiseerd. Alleen het werd daarnaast ook een life crop. samen met louise Liezbeth en Cora hebben heerlijk zitten freublen, beppen, lachen tot in de vroege uurtjes




tot snel

Corinne

melkpakje carrier

Een van mijn favoriete patronen is toch wel het maken van een melkpakje. Je kunt ze voor allerlei gelegenheden maken en ook met het decoreren kun je eindeloos varieren. Ik heb in het verleden als eens een carrier gemaakt met 4 melkpakjes erin. Toch is soms 4 pakjes vullen erg veel. Ik heb nu een carrier gemaakt voor twee melkpakjes.



voor het maken van het melkpakje verwij is graag naar de bibliotheek van www.royallemon.nl Hier staat een uitstekende beschrijving van Jennie voor het maken van dit melkpakje. Ik ben met het maken van het melkpakje uitgegaan van een patroon met de volgende maten.





Ik heb in een van de kanten een rechthoek gesneden en daarachter een transparant geplaatst. Op deze manier kun je inhoud van het doosje zien. je kunt er ook voor kiezen om het geheel dicht te houden. Kortom genoeg variatie mogelijkheiden voor ieder wat wils

De carrier heb ik gemaakt n.a.v het volgende patroon.




neem het patroon over en knip het uit. Ril de vouwlijnen. Wil je nu een handvat maken boven in je carrier. Dan kan dat op een aantal manieren. Je kunt gebruik maken van een grote pons. je kunt het gewoon mbt van een glas of passer een cirkel teken en ouderwets uitknippen. je kunt ook gebruik maken van je cuttlebug. Dit kan maar net. De hele carrier kan niet door cuttlebug daarvoor is hij net te breed. Ik heb hem er dus maar half door heen gedaan (zie foto)

Zet vervolgens de carrier in elkaar, je kunt er ook voor kiezen eerst de carrier te decoreren en daarna in elkaar te zetten.





veel creativiteit toe gewenst


tot snel

Corinne

woensdag 5 augustus 2009

mijn 25 kilometer

In de afgelopen maanden heb ik regelmatig naar mijn werk gefietst. Deze tocht gaat dwars door de bossen rondom heerenveen. het is een prachtige tocht. Binnenkort is er een camp van royallemon en we gaan daar weer een minialbum maken. Dit bracht mij op het idee om een keer mijn tocht vast te leggen. Ik moet zeggen er zitten prachtige foto's tussen en ik vind het erg leuk om dit ook definitief vast te leggen. Hier onder wat foto's van mijn fietstocht











tot snel

Corinne

zondag 2 augustus 2009

Ga er maar even voor zitten

want dit word een wat langere post.

Gisteren zijn we lekker een dagje weg geweest even de boel de boel gelaten. Naar opa en oma. Zodra ids wakker was wilde hij het liefst direct in de auto stappen om te vertrekken. Uiteindelijk zijn we rond een uurtje of 10 vertrokken. Onderweg hadden we ene hele belangrijke stop. De houtenspeelgoedwinkel in almere. Het gaat de laatste tijd erg goed met ids zijn zindelijkheid training (gelukkig). Een keer plassen is een sticker en poepen wel 2 stickers. En als de belongingskaart vol is dan mocht de ophaalbrug van thomas.

De winkel was letterlijk een snoepwinkel ook voor papa en mama. We hebben wat leuke spulletjes gekocht en natuurlijk ook de ophaalbrug. Bij opa en oma kon ids heerlijk spelen. Mama is even naar hilversum geweest en papa heeft de computer geprobeerd te repareren. En ids die is met oma wezen zwemmen. Nog snel even naar de ikea en na het eten lekker naar huis.

In tegenstelling tot gisteren was het vandaag een waardeloze dag, met veel regen. Ik ben maar lekker gaan sporten en de middag lekker voor mij zelf en het resultaat een leuke kaart



De dag afgesloten met een uurtje werken in sneek in verband met de sneekweek

Papa en ids zijn naar pake en beppe gegaan. Tuurlijk ging het potje mee. Om een uurtje of 5 kreeg ik een telefoontje: Mem ik heb een grote bah op het potje gedaan en nu krijg ik de ophaalbrug. aangezien ids nog maar 3 sticker hoefde voor een volle kaart en ook nog een keer geplast had had hij 3 stickers verdient. Nog geen minuut was hij binnen en speelde al met de ophaalbrug. Wat een feest.



Een van de andere projecten die ik de afgelopen periode gemaakt hebt is een carrier voor een melkpakje. In deze carrier kunnen 2 melkpakjes. Ik moet zeggen ik ben erg tevreden over het eindresultaat.




Ik hoop in de loop van deze week mijn werkbeschrijving af te maken en deze te uploaden op mijn blog.

Morgen weer lekker op de fiets naar mijn werk want het beloofd een mooie dag te worden. Ik ben druk bezig met het maken van foto's van deze fietstocht. Ik wil tijdens het komende royallemon camp daar een miniboekje van maken. En er is nog een project in de maak. Eindelijk kan ik wat doen met de treinen boekjes van mayaroad/kaisercraft. Trienco heeft net leuke foto's gemaakt van ids en thomas en zijn vriendjes dus dat is zeker een mini album waard.

vanavond denk ik even lekker op de bank bezig met het bewerken van mijn foto's voor het minialbum



tot snel

Corinne