vrijdag 6 februari 2009

oud in een nieuw jasje

Soms heb je van die dingen waarbij je denkt hoe vaak heb ik dat vroeger niet gemaakt of mee gespeeld. Het cadeautje dat ik vandaag heb gemaakt is zo'n project. Het onderste bakje heb ik als kind vaak genoeg gemaakt en gekke dingen meegedaan. Maar ook heb bovenste gedeelte heb ik als kind vaak genoeg van mijn ouders gekregen. Wanneer je dan a en b samenvoegt dan krijg je dit als eindresultaat.
Herken je het?!! Hieronder volgt een kleine beschrijving hoe ik het gemaakt heb. Het bakje is gebaseerd op een patroon van martha steward (http://shutterbug2124.googlepages.com/mla_0807_gt_fortuneteller.pdf )
In het midden maak je een gat waardoor later het stukje rondhout van het molentje kan.

Het molentje heb ik gemaakt met behulp van een een patroon dat ik gemaakt heb in mijn silhouette. Onderaan dit berichtje vind je 2 bestanden zowel voor de silhouette als voor inktscape waardoor je het middels scal ook kan omzetten naar je cricut.

Ik heb het molentje gesneden van dubbelzijdig papier. Wil je het juiste effect van het dubbelzijdig papier hebben moet je de eerste keer kant a boven leggen en de tweede keer kant b. Vervolgen plak je de delen op elkaar volgens onderstaande fotoPlak de tweedelen op elkaar en doe er ook nog een eyelet door heen. kies daarbij voor een grote eyelet. Dit zelfde gaatje ga je later nog een bradje doorheen doen. Dus probeer van te voren even of de brad door de eyelet gaat. Het hoeven geen mooie of speciale brad/eyelets te zijn want ze zijn in het eindresultaat niet meer zichtbaar.

Nadat je de beide delen aan elkaar hebt geplak en het met een eyelet nogmaals bevestegd te hebben. Knip je met je cropdile in ieder uiteinde een gaatje. Zorg dat dit gaatje goed in het midden zit, dit verkleind de kans op uitscheuren. Vervolgens steek je de brad via de achterzijde door de eyelet heen naar voren. Met de klok mee breng je een voor een de uiteinde naar het midden en maak de brad open. Als het goed is heb je nu een molentje
Knip vervolgens ijzerdraad van ongeveer 20 centimeter. Steek dit door het midden van het molentje. Bevestig aan de achterzijde een kraaltje en buig het aan de voorkant om. Neem vervolgens een stuk rondhout van ongeveer 30 centimeter en boor of prik daarbovenin een gat.Door dit gaatje steekje het stukje ijzerdraad met de kraal en wikkel het vervolgens het om het rondhout. Je molentje zit nu vast aan je rondhout.
Stans of knip van een stukje grijsboard een cirkel dat in het midden van je molentje past. Maak in het midden een gaatje en prik het stukje omgeslagen ijzerdraad door heen. Duw de cirkel van grijsboard strak tegen het midden van de molen aan en plak het ijzerdraad vast op de bovenkant van de cirkel. Vervolgens plak je hier een een zelfde cirkel van cardstock tegenaan. De brad de eyelet en het ijzerdraad is nu weggewerkt.

Je kunt er voor kiezen om het stuk rondhout eerst te verven in een door jouw gewenste kleur. Ik heb dit niet gedaan en gewoon het lint eromheen gewikkeld. Plak de boven en onderkant van het lint vast met dubbelzijdig tape.

Steek het rondhout door het gat. Ik heb er voor gekozen om onderaan het rondhout een hompje dasklei te doen. Dit bied wat extra stabiliteit. Je kunt nu naar eigen inzicht het projectje afmaken

Veel scrapplezier

gr corinne

benodigde materialen

1 vel cardstock
1 vel dubbelzijdig designpapier
stukje ijzerdraad
1 eyelet
1 brad
stukje rondhout ongeveer 30 cm 1 cm diameter
lint
dubbelzijdig tape

gsd file
www.4shared.com/file/84808670/147bfd24/spinningwheel.html

svg file
www.4shared.com/file/84809283/b55f7fe8/spinningweel2.html

1 opmerking:

Ingrid zei

Wat een leuk project, Corinne. Ziet er goed uit.