donderdag 5 maart 2009

Cadeautas of kaartentas

De afgelopen tijd heb ik veel gesurft op internet. Vele leuke projecten zijn aan mij voorbij gekomen. Dit project is een combinatie van alle inspiratie die ik heb opgedaan.
Benodigheden
1 vel cardstock
2 sheets
Corresponderende restjes design papier
Lint
Bloemen
Knopen
Diverse embelisments naar keuzen
Klittenband

De kaartentasen zo ziet hij er opengeklapt uitVoor deze kaartentas heb je nodig 2 stukken cardstock van 10 inch bij 6 inch. Ril elk stuk cardstock op 2,5 inch (lange kant)
Plak de twee stukken van 2,5 inch op elkaar maar laat een stukje van de vouw lijn open. De omslag van je tas is nu bijna klaar. We gaan hier later mee verder.We hebben nu twee sheets nodig van 8 bij 6 inch. Ril de sheet op 1 inch en 7 inch (lange zijde 8 inch). Ril nu de andere kant ( 6 inch zijde) op 2,5 inch en 3,5 inch. Vouw er nu een doosje van je zult daar bij 4 snedes moeten maken op de stukjes van 1x1 inch die zijn ontstaan. Plak nu alleen dubbelzijdig tape op de een van de achterzijde (kant van 6 inch bij 2,5).Pak de omslag van je kaartentas. Plaats je doosje op het middelpaneel tegen de vouw en breng de zijkant om hoog. Je doosje plakt nu netjes tegen het cardstock aan. Herhaal dit ook voor de andere kant. Je tas moet er nu zo uitzienIk heb er voor gekozen om twee grote panelen van 13,5 x 16,5 op het tasje te plakken. Deze panelen moet je eerst helemaal bewerken voordat je ze op de kaartentas plakt. Voor de handvaten kan je kiezen voor lint of een combinatie van cardstock en lint. Ik heb 2 stroken gesneden van 1 inch bij 15 inch. Daarna heb ik er een lint op geplakt. Vervolgens heb ik gaatjes met de crop a dile in de hoek op een afstand van 1 bij 1 inch. Ik heb de het zowel met dubbelzijdig tape als met brads vast gezet op de tas. De kop van de brad zit aan de binnenkant van de kaartentas. Doordat je later het paneel erover heen plakt zie je de lelijke kant van de brad niet.Voor de sluiting van de tas heb ik een opnieuw een strookje genomen van 1 inch breed en afgewerkt met lint. Een kant heb ik vast gezet met dubbelzijdig tape. De andere zijde heb ik klittenband geplaatst die bied de mogelijkheid om de kaartenfolio te openen. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van lint.
Je kunt het tasje nu decoreren naar eigen inzit.

Het Cadeautasjeen zo ziet deze er opgegeklapt uit
De basis van de tweede variant is het zelfde alleen in plaats van twee transparante doosjes maak je nu 1 doosje. Neem hiervoor een stuk cardstock of sheet van 6,5 inch bij 10 inch.
Ril het nu op 2 inch en op 8 inch (zijde van 10 inch) en de andere kant op 2 en 4,5 inch. Knip de vierkantjes van 2 bij 2,5 inch in zodat je een doosje kan vormen.
In tegenstelling tot de transparante kaarten doosjes heb ik hier op de bodem mijn laatste stukjes action tape geplakt. Dit doosje plakje vervolgens in het midden tussen de 2 rillijnen in.Je kan er voor kiezen om een zijkant nog te voorzien van tape. Wanneer je dan het tasje openklapt dan blijft hij mooi rechtop staan. Je kunt de tas nu verder afmaken naar eigen inzicht of volgens de beschrijving van de handvaten zoals hier boven beschreven. Ik heb op deze cadeau verpakking een pocket gemaakt. De pocket is gemaakt door een stukje cardstock te snijden van 3,5 inch x 3 ¾. Ril nu 3 kanten op een ½ inch en op 1 inch. Knip vervolgens hoeken weg. Als het goed is krijg je nu onderstaande resultaat.
Plak dubbelzijdig tape als je nog wat op voorraad hebt op de achterzijde. Zo kun de pocket op de door jouw gewenste plek op het tasje plakken. Je kunt nu een kleine tag in deze pocket plaatsen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een grotere pocket te maken of meerdere kleintjes. Genoeg variëteit mogelijk.

Veel creativiteit toegewenst en ik zie graag jullie eindresultaat

2 opmerkingen:

jioya zei

Leuke tasjes en bedankt voor de workshop die je ervan gemaakt hebt.
Ik ga er ook een keer 1 /of 2 proberen.

Prettig weekend.

Yvon.

Anoniem zei

Zooo dat ziet er hartstikke leuk uit ga het ook zeker maken.
Goede beschrijving ook.

Groetjes, Trudy